Koncept Grillu vznikl tak trochu díky náhodě, když se v pravý čas podařilo získat prostor vedle naší pizzerie. Srdcem podniku je opět oheň. Tentokrát otevřený gril Mibrasa, který pohání směs přírodního kokosového uhlí a bukového dřeva. Najde své využití nejen při přípravě masa, ale i při úpravě dalších surovin. Díky uspořádání chef´s table můžete celý proces sledovat a být v přímém kontaktu s kuchaři či barmanem. Nevěděli jsme, jak naložit tak s malým prostorem, tak nás napadl chef ´s table koncept, který známe spíše ze zahraničí. Většinu místnosti jsme zabrali kuchyní a hosty jsme nechali sedět kolem. Navazujeme tak na dálnou minulost, kdy byl oheň středem pro místa setkávání, zdrojem tepla, symbolem bezpečí a prostředkem pro úpravu potravy. To je smysl našeho konceptu.

Na našem grilu připravujeme burgery, vyzrálé steaky, farmářská kuřata, stařené vepřové maso. Také zde pálíme papriky, pečeme brambory v popelu nebo uhlím ochucujeme smetanu na dezert.

Zvolili jsme stejný přístup jako v pizzerii, jen více lokální. Suroviny odebíráme od místních farmářů, pěstitelů i chovatelů. Kombinujeme je se surovinami, které dovážíme z Itálie. Hlavní je vždy kvalita, sezónnost a čerstvost. To co je možné, odebíráme v bio kvalitě. Vše co lze si vyrábíme sami. Ráno pečeme svoje housky, vyrábíme svoje majonézy, meleme vždy čerstvé maso,... Podstatou je - co můžeme si vyrobíme sami a když je možnost, zapojíme náš gril. A to i třeba při přípravě dezertů a nebo kečupu z grilovaných rajčat. Zkoušíme nové chutě, jezdíme za inspirací a vymýšlíme stále něco nového.

Stejně pečlivě vybíráme i obsah vinného lístku a proto jsme Vám v Da Pietro Grill už od začátku rozhodli představovat jako první v Plzni pouze naturální víno. Poctivé víno vyrobené s respektem k přírodě.