Burgery

V nabídce najdete jak klasické, tak i gourmet burgery. Při přípravě ctíme i zde naše heslo VŠE OD ZÁKLADU. Vše, co je v našich možnostech, si připravujeme sami.
Každé ráno pečeme housky z těch nejkvalitnějších surovin. Základem je bio mouka z malého mlýna vzdáleného 100 kilometrů od Plzně a vejce ze Šumavy. Dlouho nám trvalo doladit recept tak, aby byly housky vláčné, chutné a aby nenarušovaly celkový zážitek z burgeru jako celku, nezastínily další suroviny.
Druhou nejdůležitější složkou je maso. To odebíráme od A-maso, u nichž jsme si jistí, že pečlivě vybírají české farmáře, kteří hlídají stravu, kvalitu i porážku. Maso do burgerů meleme každý den čerstvé a připravujeme ho přímo před Vámi na směsi kvalitního uhlí a bukového dřeva.

Všechny naše majonézy si připravujeme sami v různých příchutích a také dle sezóny. Předchází tomu výroba ochucených olejů – bazalkového, uzeného apod. Do některých majonéz používáme třeba miso vyrobené v Čechách.

Zeleninu odebíráme od našeho kamaráda Aleše, který má v Plzni obchod s bio potravinami Biologico. Zeleninu v organické kvalitě dováží z Německa. Využíváme ale také lokální farmáře a naše italské dodavatele – část zeleniny vozíme z neapolského trhu.

Je pro nás důležitá kvalita každé jednotlivé suroviny.
Dohromady se Vám snažíme nabídnout burger plný intenzivních ale vyvážených chutí.

Maso z grilu

Na našem otevřeném grilu připravíme přímo před Vámi steaky z vyzrálého hovězího masa. Každý steak, který se dostane na Váš stůl, má dohledatelný původ. Pochází pouze z českých farem a je vyzrálý suchou cestou minimálně po dobu 50 dní. Díky suchému zrání maso křehne a získává intenzivnější chuť.
Na našem menu najdete i vyzrálou vepřovou kotletu na kosti, tzv. vepřový tomahawk, ale také marinované a následně grilované kuře z farmy od paní Malečkové.

Předkrmy fritované

Fritti napoletani jsou smažené neapolské předkrmy – pouliční jídlo, které najdete v Neapoli doslova na každém rohu, a současně nesmějí jako předkrm chybět v žádné neapolské pizzerii. Základem jsou tři druhy:

Frittatina di pasta – uvařené těstoviny (nejčastěji Bucatini), bešamel, mozzarella či provola, dochucovací složky dle fantazie; smažené v těstíčku – pastela

Arancini – rýžové kuličky, které jsou známé také na Sicílii; plněné dle fantazie

Croché – bramborové krokety s parmazánem, petrželkou, plněné provolou (uzená mozzarella)

Předkrmy z grilu

Chceme, aby náš gril našel co nejširší využití, proto se ho snažíme zapojit i při přípravě nejrůznějších předkrmů. Využíváme různé techniky – pečení v popelu, uzení, pálení i ochucování.